Sportmassage

Wat is Sportmassage?

Sportmassage gebruik je bij een paard wanneer je spieren wil laten controleren op beweegelijkheid en spierknopen die een bewegingsbeperking geven of pijnlijkheid. Met de massage gebruik je stevige en zachte technienken om de spieren goed los te krijgen.

Hoe ontstaan de problemen?

Dit kan bijvoorbeeld komen door overbelasting, voerrekking, verkeerde training og niet passend harnachement. Hierdoor ontstaan soms bewegingsbeperkingen.

Hoe gaan we te werk?

Om de pijnlijkheid en de eventuele bewegingsbeperkingen helpen weg te krijgen behandelen we het gehele paard door middel van verschillende massage technienken en eventuele stretches. Hiermee zorg je voor verbeterde doorbloeding waardoor de beweegelijkheid en daardoor de belasting beter wordt en waardoor je dus minder kans hebt op blessures. Vaak adviseer ik na de 1ste behandelin het sneller nog een keer te herhalen om een blijvende verandering aan te brengen.(denk hierbij aan binnen 14dgn) Soms moeten we na deze 2de behandeling nog op de kortere termijn een 3de behandeling. Het advies is daarna het regelmatig bij te houden denk hierbij aan ongeveer 1x per kwartaal.  

Op de dag van de behandeling doe ik een vraag gesprek met de eigenaar en vragen we wat voor problemen er worden ervaren. Hierna voel ik het paard/pony af om te kijken of ik verdikkingen, warme plekken of pijnlijkheden tegen kom. Daarna doen we nog even het paard in beweging bekijken daarna kan de behandeling starten en zijn we ongeveer 45/60 minuten bezig.                                                      

 

Cranio

Wat is Cranio Sacraal?

Een zachte behandelmethode wat afkomstig is van de Osteopathie. Cranio Sacraal betekend de verbinding tussen de schedel en het heiligbeen. Het werkt op het bindweefsel(fascia) en het zenuwstelsel. Door de zachte behandeltechnieken laten de paarden dit vaak goed toe en zorg je ervoor dat je blokkades in het lichaam opheft.

Wanneer gebruik je Cranio Sacraal therapie?

Je kan Cranio Sacraal gebruiken bij de volgende dingen:

– pollen allergie

– headshaking

– kreupelheden

– problemen met het rijden

– schrikkerige paarden

– perodieke controlle

– trauma

– etc.

Cranio ritme is verstoord door iets wat er bijvoorbeeld is gebeurd(trauma) denk hierbij aan

– vallen

– stoten

– hangen aan het halster

– tandarts behandeling (denk hierbij aan de klem in de mond)

– traumatische ervaringen

– krijgen van een trap van een ander paard

Wat kan ik verwachten tijdens de behandeling?

Eerst doen we een klein vraag gesprek over de problemen die je ervaart. Daarna observeer en voel ik het paard/pony af waarna we het paard/pony op stand en in beweging doe bekijken. Daarna gaan we behandelen op de dingen die we gevonden hebben. Daarna bekijken we wat het voor effect heeft gehad en wat de vervolg stappen zullen zijn. Meestal maken voor en na de behandeling een foto van het hoofd en op stand. Paarden die veel spanningen ervaren staan namelijk niet goed in balans en het aanzicht van het hoofd scheef zijn bijvoorbeeld ogen niet op gelijke hoogte en neusgaten scheef. Ervaar jij dit ook? neem dan even contact op.

Wat voor reacties geven de paarden tijdens een behandeling. Sommige worden boos/onzeker dit word vaak in de loop van de behandeling steeds minder. Andere paarden vallen in slaap, kauwen, likken en gaan gapen. De dagen na de behandeling is het vaak nodig de training even stil te leggen of aan te paarden dit word per paard bekeken.

De behandeling is geschikt voor alle paarden en ponys. De duur van een behandeling is ongeveer 1 uur.

 

Bridlefitting

Ben je opzoek naar een goed passend hoofdstel maar zijn de standaard hoofdstellen niet de juiste maat dan kan ik je helpen een goed passend hoofdstel te geven. Ik werk met de hoofdstellen van Bridle2fit met dit merk stel je per riempje/onderdeel je hoofdstel samen zo kunnen we van elk onderdeel dus een andere maat gebruiken zodat eigenlijk altijd een comfortabel hoofdstel voor je paard/pony kunnen maken en ook nog is geheel in eigen smaak.

benieuwd naar wat ze allemaal hebben? kijk is op de website www.bridle2fit.nl

Vitafloor

Het vitafloor vibratiesysteem is een veilge en makkelijke manier om een paard een veelzijdige fysieke training en massage in 1 keer te geven. Het resultaat hiervan is een duidelijke verbetering van de bloedsomloop, niet alleen in de benen maar ook volgens onderzoek in de organen en het bovenlichaam. DIt leidt tot een betere gezondheid, voorkoming van blessures en tevens tot versnelling van het genezingsproces en voorkoming en genezing van bepaalde typen van koliek. Vitafloor is speciaal ontwikkeld voor paarden en gebruikt dezelfde veelbekende fysieke en technologische principes “whole body vibration” zoals die ook gebruikt wordt voor het trainen van astronauten om de ontwikkeling van de botdichtheid en spiermassa te stimuleren de menselijke variant staat wereldwijd bekend als een middel om de algemene fitheid te verhogen en vet te verbranden. Doordat de vibratie leidt tot betere bloedsdoorstroming zonder dat het paard hoeft te bewegen. Is het een zeer effectieve therapie voor paarden die niet in training zijn of stalrust moeten hebben.

Wanneer gebruik je de vitafloor?

– ondersteuning van de training

– warming up

– cooling down

– blessure preventie (bv. stalbenenm spierstijfheid, pezen & ligamenten)

– revalidatie van blessures

– koliek

Waar heeft het een positief effect op?

– Verbeterde thermoregulatie (tempratuur controlle)

– Symmetrischere bovenlijn

– Sterkere en soepelere spieren

– beter functionerend lymfesysteem

– sterkere pezen

– gezonde(re) hoefgroei

– koliekbestrijding en preventie

– gezondere skelet

– afname van oedeem en zwellingen (ook stalbenen)

– verbeterde bloedcirculatie

– toename botdichtheid

– Cortisol (stress) verlaging

 

Bitfitting

Twijfel je of je het juiste bit hebt voor je paard of pony dan is een bitfitting wellicht wat voor jou.

Wat doen we met een bitfitting?

Met een bitfitting kijken we naar je paard/pony hoe het hoofdstel en het bit past maar ook zeker naar hoe zit het lichaam in elkaar. zitten er in de mond wondjes, hoe ziet het gebit eruit hoeveel ruimte is er in de mond etc.

Daarna gaan we rijden met de eigen optoming zodat ik goed kan zien hoe het paard/pony loopt en wat de op en aanmerkingen zijn. Hierna gaan we kijken wat we verbeterd willen zien en hoe we dit gaan aanpakken en daarmee een ander bit gaan uittesten en zo hopelijk alles optimaal mogelijk kunnen krijgen en jullie weer lekker verder kunnen trainen.

Welke merken bitten?:

  • Sprenger
  • Trust
  • Harry’s horse 
  • Bomber
  • Neue schule 
  • Stübben

 

Lessen

Priveles
Tijdens mijn lessen probeer ik het uiterste uit paard & ruiter te halen.
Uiteraard kijk ik hierbij wat het niveau is en wat de doelen van de ruiters zijn. Dit doel probeer ik te
bereiken vanuit een correcte basis.
Je kunt bij mij terecht voor Dressuur en Springles.
Niveau maakt voor mij niet uit iedereen is welkom mits gemotiveerd. Ik wil namelijk graag zoveel
mogelijk kennis samen met je delen.
Heb je geen eigen paard of pony dan is dit ook geen probleem op maandag & vrijdag bestaat de
mogelijkheid om te lessen op de paarden van Pensionstal Oostendam te Ridderkerk. Hierbij kun je ook
terecht van nog nooit gereden tot op niveau willen rijden!
Mijn lessen duren inpricipe 30 minuten maar ik zeg altijd dat het goed moet zijn als we stoppen dus ene
keer kan wat langer en andere keer wat korter.

High Power Laser

Wat is de high power laser?

Met de high power laser word geconcentreerd licht gebruikt om energie tot diep in het lichaam af te geven, waardoor het een breed scala aan aandoeningen kan behandelen. Het stimuleert weefselregeneratie door de groei en vermenigvuldiging van stamcellen te activeren werkt ontsteking remmend en pijnverlichtend op de korte en lange termijn. Dus kort gezegd stimuleert het het zelf herstellend vermogen. Laserlicht activeert weefselcellen en zet aan tot meer energie productie (ATP) waardoor je.

Pijnloos en effectief kunt behandelen van o.a.

– Wonden en littekens (versnellen van genezing)

– Huidproblemen

– Pezen, gewrichtsbanden & gewrichtsblessures

– Spierblessures & spierspanning

– Artrose

– Zenuwbeschadigingen, verbeteren van zenuwfunctie

– Abcessen

– Fracturen

– Verlichten van pijn

– Verbeteren van de bloedsomloop

– Versnellen weefselherstel en celgroei

– Verminderen ontstekingsreactie

– Stimmuleren van immuunsysteem

Hoelang duurt een behandeling?

Omdat ik gebruik maak van een 30W HIgh power Laser is een bijkomend voordeel dat de behandeltijd relatief kort is. Dit komt doordat er meer energie per minuut word aangevoerd, waardoor de behandeltijd in enkele minuten al effectief is. Vaak duurt een behandeling dus niet meer dan 10 minuten. Dit wordt uiteraard per behandeling bekeken.

Tijdens de behandeling maken we gebruik van oogbescherming om schade aan de ogen te voorkomen door direct laser contact. De bril zorgt ervoor dat de schadelijke golflengtes worden tegen gehouden.

 

Wilt u een afspraak maken voor een van onze diensten? Klik dan hier